Uppdatering

Som ni alla har märkt ligger projektet efter tidsplanen. Vi kan alla beklaga men RGG gör sitt yttersta för att skynda på arbetet. Arbetet är just nu koncentrerat i NOD-huset där kablar organiseras samt fiber svetsas hos de kunder där det är blåst, vilket är nästan alla i Ombenning, Stabäck, Ängelsberg och några få hushåll i Ennora. Nästan all stamfiber är klar men det återstår flera tomtgrävningar och dessa står nu still pga. tjälen och kommer återupptas när tjälen går ur marken då skadorna blir för omfattande på tomterna om man gräver nu.

Styrelsen kommer ta kontakt med alla berörda kunder allt eftersom när deras fiber är fungerande. Gruppabonnemangen kommer först kunna tecknas då alla har en fungerande anslutning för att kunna erbjuda så många som möjligt.

Styrelsen arbetar för att kunna använda befintliga genomgångar under järnvägen och vägar som Vattenfall, Telia, VB Energi m.fl. äger då det finns en ny lag som stödjer utbyggnaden av fibernät och ger föreningar och företag rätt att använda den. Är tyvärr en segdragen process men vi gör vårt yttersta för att kunna få tillstånd att använda dessa då det är stora kostnader att borra nytt framförallt under järnvägen.

Förhoppningsvis kommer vi kunna ge lite glada nyheter till Er inom en snar framtid.

Med vänlig hälsning Styrelsen Engelnet